Otteluennakot

Miehet III sunnuntaina Raahen turnaukseen

Papasin miesten kolmosporukka jatkaa kaukalokiireiden merkeissä jo kolmantena lokakuun viikonloppuna kiihdytellessään Ferrari Testarossiaan länsirannikon suuntaan varhain sunnuntaiaamuna 29.10. Keppipeijaisissa kohdataan aamupäivällä 11:00 alkaen isäntäjoukkue LAPA ja pienen tauon jälkeen kello 13:00 jo kauden avausturnauksessa kertaalleen mitattu Oulusta tuleva SS Uleå.

Edelliskaudelta tuttu LAPA on pelannut kaksi ensimmäistä sarjaturnaustaan varsin leveällä kokoonpanolla piste per peli -tahdilla. Oranssipaitojen tavaramerkiksi muodostui ainakin viime talvena osin niukan miehistön vuoksi syvältä omalta alueelta puolustaminen ja äärimmäisen tehokkaat, vahvaan pallonhallintaan nojaavat vastaiskut. Pallotaitoa vastapuolen hyökkääjiltä tarvittaessa kyllä löytyy. Myös SS Uleån vahvuuksiin voidaan lukea hyökkääjistön maalinteon tehokkuus, josta saatiin varoittavia esimerkkejä Muhokselta haetuista voitokkaista otteluista. Takuulla peliään kaudenavauksesta parantavan nousijan pelaaminen vaikutti tiivistyneen ja kamppailusta tulee taatusti tapahtumarikas edellisen keskinäisen malliin.

Papas-leirissä sulateltiin edellisturnauksen vaisua antia, palauttavia eväitä ja erityisesti kauden avaustappiota huolella ennen kuin kasvoja uskallettiin alkuunkaan näyttää Kajaanin katukuvassa saati Mennen-mainoksissa. Suuriin korjausliikkeisiin ei kuitenkaan ole tarvetta, sillä kaikissa muissa kolmessa pelatussa sarjapelissä otteita on leimannut erityisesti peräänantamattomuus ja vahva kolmas erä. Huolellisuus pallollisessa pelaamisessa ja tunnollinen puolustaminen kun saadaan karttamerkeiksi heti kamppailujen alussa, on lopputuloskin ennemmin tyyppiluokkaa "Urheiluruudun pääuutiset" kuin "Hauskat kotivideot".

Matkaan ampaisevassa rosterissa on kiitettävästi käsiä, jalkoja, kokoa ja ulkonäköä. Enää ei puutu kuin aivot. Suurinta jännityselementtiä sunnuntaihin tarjonnee kuitenkin se, kuinka moni unohtaa kääntää edellisyönä herätyskellonsa talviaikaan, ja missä ihmeessä nyt ruokaillaan, kun Raahen maankuulu kebabbila on nähtävästi syysloman takia kiinni. Entä aiheuttaako tämä murheellinen ennakkotieto viimehetken dramaattisia poisjääntejä kokoonpanossa?

----

Lauantaina Kajaanihallilla tärähtää!

Papas 3 isännöi Kajaanihallilla lauantaina 16.9. Preseason-turnausta, jossa mukana ovat paikalliset Kainuun Ärjy (4. div.), KSB (5. div.) sekä sonkajärveläinen Kalliosuon Sisu (4. div.). Pelit pelataan 2 x 20 minuutin peliajalla klo 11-17 ja jokainen joukkue pääsee testaamaan toistensa pelivireen päivän aikana.

Turnausisäntä Papas 3 lähtee syksyn ensimmäisiin koitoksiin odottavin mielin ja hyvin harjoitelleena. "Hyvin harjoitellut" tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että treeneissä on nähty ajoittain juoksuaskelia ja suuremmat fyysiset vammat on vältetty. Pelaajistossa kesän aikana tapahtuneet muutokset taas voidaan kiteyttää siten, että lonkkaproteesien määrä on viime kauteen nähden puolittunut, ja mukaan liittyneillä uusilla pelaajilla on pääosin omat hampaat sekä mailat käytössään. Selkeästi kehityskelpoisia laji-ihmisiä siis. Hallitun nuorennusleikkauksen jälkeenkin miehistö luetellaan edelleen ennemmin asuntovelallisten eläkesäästäjien kuin riehakkaiden rippikoululaisten kategoriaan.

Harjoitusturnauksen tavoitteena on pelitavallisesti eri tyylisten vastustajien kohtaaminen, mutta myös yhteispelin ja sopivien pelillisten roolien löytäminen sarjakauden avauksen lähestyessä. Kaikki salibandyn ystävät ovat tervetulleita lauantaina Kajaanihallille takuulla viihdyttävien pelien äärelle! Hallille on vapaa pääsy, ja itsevarmimmat pelaajat tyrkyttänevät nimikirjoituksiaan aktiivisesti pelien välillä. Osa myös omien peliensä aikana.

OTTELUOHJELMA la 16.9

11:00 Papas III - KSB
11:45 Ärjy - KallSi
<12:30 tauko="">
13:00 KallSi - Papas III
13:45 KSB - Ärjy
<14:30 tauko="">
15:00 KSB - KallSi
15:45 Papas III - Ärjy