Uutiset

"Älä tuu tönimään"

12.03.2014

Lähtökohdat turnaukseen olivat jännittävät, sillä voitolla ja tasapelillä Papas olisi voittanut runkosarjan ja yksi piste riitti varmistamaan paikan nousuturnaukseen ja sarjan kakkostilan. Turnauksen tuloksena oli voitto Kelystä numeroin 8-6, mutta sarjavoitto menetettiin Jäjälle viimeisessä pelissä tappiolla 1-4. 

"Älä tuu tönimään," kommentoi nimetön vastustajajoukkueen pelaja Papas-otteita viikonloppuna. Papas-joukkue riisukin turnauksessa silkkihansikkaat ja paljasti sisäisen leijonan, ehkä liiankin rohkeasti, koska Papas sai yhteensä hämmästyttävät  50 minuuttia jäähyjä ja vastustajat vain 2 minuuttia.

Peli Kelyä vastaan lähti käyntiin suunnitelmien mukaan ja Papas johti jo peliä rauhoittavasti 4-1, mutta Papaksen jäähyjen myötä Kely pääsi mukaan peliin. - Luulin, että pelattiin miesten sarjaa, kommentoi Tuomo Sipinen jäähyjään ja jatkoi: - Törmäykset johtuivat, että minulla oli suurempi tilannenopeus ja vastustaja jäi vain jalkoihin. Jäähyjen sekoittaessa Papaksen peluutusta Kely onnistui tasoittamaan pelin kolmannen erän lopussa 6-6, mutta Papas ei suostunut edes tasapeliin, vaan Jukka Seppänen ja Harri Moilanen löivät viime minuutin maalit pelin loppuun. Erinomaisessa pelivireessä ollut Mika Tiihonen harmitteli: - Kaikki oli hallinnassa, mutta tehtiin peli vaikeaksi ottamalla jäähyjä.

Sarjan voitto ratkaistiin viimeisessä pelissä ja sen mukaisesti pelistä muodostui varsin kiihkeä. Kulmaväännöissä armo ei annettu, mutta ei sitä pyydettykään. Jäjä oli liikkeellä hyvällä jalalla ja peli pyöri Papas-päädyssä, mutta puolustus kesti ja joskus myös tolpat olivat maalivahdin apuna. Myös tässä pelissä  Papas onnistui hankkimaan  tuomarien avustuksella 14 minuuttia jäähyjä, jotka rasittivat pelaajia. - Vähän se oli koominen näky, kun 1/3 kenttäpelaajista istui kuin kananpojat jäähypenkillä yhtäaikaa ja kyllähän jäähyilyt söivät tänään kovasti bensaa, arvioi kapteeni Joonas Hannikainen jäähyjen merkitystä turnauksessa. Pelissä tilanne 1-1 kesti kuitenkin kolmannen erän alkuun saakka, kunnes Jäjä teki  väkisin 2-1 johtomaalin. Erän lopussa, kun Papas alkoi ottaa riskejä hyökkäyspäässä, pääsi Jäjä tekemään viime minuuttien maalit ylivoimahyökkäyksillä ja vei samalla runkosarjan voiton. 

Papaksen kausi ei pääty vielä runkosarjaan, vaan jatkuu 23.3 nousuturnauksessa Kempeleessä.

08.07.2020Papas Naiset Edustus sekä Limingan Niittomiehet A/B tytöt pelaajayhteistyöhön
10.08.2015Vuoden Pappa valittu
30.11.2014Voittaminen on normaalitilanne
09.10.2014Sarjakausi käyntiin Sievissä
12.03.2014"Älä tuu tönimään"
16.02.2014Venäläistä rulettia Oulussa
04.02.2014"Autuaampi ottaa kuin antaa."
18.12.2013Papas III johdossa joulutauolle
25.11.2013Mannisen pystykorva laukoi Papaksen pisteille
06.11.2013Papas III sarjakärkeen

Siirry arkistoon »