Uutiset

Uusi kausi ja uudet kujeet

08.10.2016

Papas-naisten edustusjoukkueen pitkä odotus päättyi 1. lokakuuta, kun kauden avausturnaus koitti kauden aikana tutuksi tulevassa Kempeleen Liikuntahallissa. Viime vuonna divarikarsintoihin asti yltänyt joukkue on uusiutunut kovasti ja joukkueen keski-ikä on laskenut huimasti uusien, tulevaisuuden tai jo tämän kauden, lupauksien tullessa joukkueeseen. Joukkue haki tuntumaa Suomen Cupista syyskuun alussa ja sen jälkeen on treenailtu kolmesti viikkoon.  Valmentaja on lisännyt panostusta vielä askeleen verran ja palkankin huhutaan nousseen. Näillä asetelmilla siis kohti uutta kautta.
Kauden ensimmäisessä pelissä vastaan asteli viime kauden paha vastus, mutta kesän huhujen mukaan kuihtunut RePi. Laajalla pelaajamateriaalilla otteluun lähtenyt Papas laittoi paineen heti Reisjärveläisten päätyyn ja jalkaa ei Papas-naisilta koko ottelun aikana puuttunut. Peli pyöri pitkälti RePin päässä, mutta käytännössä ensimmäisestä kunnon maalipaikastaan Repi teki ottelun avausmaalin, kun oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Se jäikin RePin ainokaiseksi.  Toisessa erässä maalintekoon herännyt Papas latoi maaleja tasaiseen tahtiin, summerin soidessa tilanteen ollessa 1 – 6 Papasille. Junioriosasto kiitti luottamuksesta ja pelin kuopus Cecilia Ojala tehoili pisteet 2+2 ja myös Emmi Määtälle kirjattiin kakkosdivarin avausmaali.
Ottelun parhaana Papasin riveistä palkittiin Cecilia ”Cella” Ojala.
#21 Cecilia 2+2
#19 Salla 1+1
#10 Emmi 1+0
#52 Juuli 1+0
#22 Lotta 1+0
#18 Meritta 0+1
 
Päivän toisessa pelissä naiset saivat viime vuonna putoamiskarsinnoissa olleen HaHen. Joukkue on vahvistunut kovasti, kun Haukiputaan seurat HaHe ja HauVe ovat yhdistäneet voimansa. Ottelu oli värikäs ja maalinteon aloitti tällä kertaa Papas. Eipä mennyt aikaakaan kun hienoilla yksilösuoristuksilla ja Papasin lepsun puolustuksen avustuksella HaHe olikin siirtynyt jo 1 – 3 –johtoon. Tästä sisuuntuneena Papas kavensi ensin Tiina Leinosen ylivoimamaalilla ja Lotta Lindin tasoituksella tilanteeksi 3 – 3. Oliko hyvänolontunne vai mikä, mutta vain 10 sekuntia tasoituksesta HaHe meni jälleen johtoon. Kolme minuuttia edellisesti HaHe siirtyi ylivoimalla jo 3 – 5-johtoon, kun peliä oli jäljellä reilut kahdeksan minuuttia. Ensin siirretyn rangaistuksen aikana maalivireeseen päässyt Lotta Lindi kavensi  ja lopulta Salla Tiihosen kuti kimposi maaliin, kun pelikellossa oli 41 sekuntia jäljellä. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti viimeiset sekunnit ja pisteet jaettiin summerin soidessa tilanteessa 5 – 5. Hieno nousu kahdesti takaa-ajoasemasta tasoihin!  
#18 Meritta 0+3
#22 Lotta 2+0
#21 Cecilia 1+1
#19 Salla 1+1
#16 Tiina 1+0
 
Papasin parhaan pelaajan palkinnon sai savolaenen vahvistus Lotta Lindi.
Alla joukkueen valmentaja Simo Leppäsen mietteitä ensimmäisestä turnauksesta.
"Kausi starttasi paremmin kuin olisi voinut kuvitella. Karvauspelaaminen toimi todella hyvin molemmissa peleissä ja vastustajat eivät meinanneet päästä omasta päästä millään pois. Myös pallollinen pelaaminen näytti ajoittain mahtavalta Kempeleen Liikuntahallin tahmeasta lattiasta huolimatta. Nuoret vahvistukset täyttivät paikkansa erinomaisesti ja kokeneet pelaajat olivat vieläkin vahvempia kuin viime kaudella. Pientä hienosäätöä vielä on monella osa-alueella, mutta se on tässä vaiheessa kautta ihan luonnollista. Jokainen pelaaja pystyy myös henkilökohtaisella tasolla kiristämään ruuvia tiukemmalle. Kun saamme karkeat henkilökohtaiset virheet karsittua pois, ja olemme röyhkeämpiä hyökkäyspäässä, niin ei ole tulevilla vastustajilla tosiaan helppoa."
Tulospalveluun odotellaan muiden otteluiden osalta vielä päivitystä. Kolmella pisteellä on hyvä jatkaa kohti kauden toista turnausta, joka pelataan Sievissä sunnuntaina 30.10. Silloin vastaan tulevat huhujen mukaan vahvasti kauden aloittanut Rankat Ankat II ja uusiutunut OSB. 
11.08.2017Lisenssikaupoille!
21.05.2017Papas tytöille pronssia kovatasoisessa turnauksessa
21.03.2017Edustusnaisilla kausi jatkuu!
13.03.2017Edustusnaisille alkusarjan voitto ja piste mukaan divarikarsintoihin
18.02.2017Kotiturnauksen kolme pistettä takasivat lohkovoiton ja divarikarsintapaikan
28.01.2017Edustusnaisten kevätkausi käyntiin maalijuhlilla Kempeleessä
20.12.2016Edustusnaisilla tappioton syyskausi takana
07.12.2016Edustusnaiset yksin sarjakärkeen
07.11.2016Naisille täydet neljä pistettä kauden toisesta turnauksesta
08.10.2016Uusi kausi ja uudet kujeet

Siirry arkistoon »