Uutiset

Kakkosnaisten kotiturnaus kuulumisia

03.12.2017

Kotihallissa on tunnelmaa! Kakkosnaisten kotiturnauksen raporttia…

Lauantain ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Papaksen Akatemian naiset. Yleisöä oli mukavasti katsomossa ja pelaajat odottivat jo malttamattomina kentälle pääsyä miesten pelin jälkeen. Kotiottelu tuo aina mukaan lisäjännitystä ja se näkyi myös ensimmäisessä erässä. Ajassa 00:48 peli-intoa oli niin paljon, että pelaajia olikin yllättäen jo liikaa kentällä ja rangaistusta meni kärsimään Liisa Pasanen. Alivoima oli kuitenkin tehokasta eikä Akatemia saanut ylivoimaa käyntiin. Tasakentällisillä peli oli tasaista vääntöä ja maalia odoteltiin puolin ja toisin. Ajassa 10.54 Heidi Heikkinen sortui lyömään mailalla jäähyn arvoisesti, mutta tämänkin alivoiman joukkue hoiti hienosti! Ensimmäinen erä päättyi 0-0 tilanteeseen.

Toisessa erässä mailan puristaminen hellitti jo heti ajassa 15.52, kun Liisa Pasanen teki komean maalin Paula Korhosen syötöstä. Hetkeä myöhemmin vastustaja sortui mailaan lyömiseen, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta. Toinen erä mentiin edelleen tasaväkisessä tahdissa. Kakkoskentälle tehoja tuli lisää, kun Liisa Pasanen teki toisen maalin jälleen Korhosen syötöstä ajassa 24:16. Aivan erän loppuun Jonna Juntunen teki hienon maalin Kirsi Huotarin syötöstä ajassa 29:55. Peli oli toisen erän jälkeen 0-3.

Viimeisessä erässä nähtiin vielä melkoista vuoristorataa puolin ja toisin. Akatemia pääsi vetopaikoille melko helposti puolustuksen syytäessä palloa maalin eteen paraatipaikoille, mutta huippuvireessä ollut Pauliina Pihlajaniemi ei näistä laukauksista hätkähtänyt, vaan teki komeita torjuntoja koko pelin ajan. Taru Koski viimeisteli vielä kolmannen erän ja pelin loppulukemiksi 0-4 ajassa 36:08. Kolmannessa erässä tehtiin se, mitä tarvittiin ja hoidettiin voitto kotiin! Paukku palkittiin ansaitusti joukkueen parhaana pelaajana!

Päivän toiseen otteluun lähdettiin intoa puhkuen, koska odottavan aika on pitkä ja monen tunnin odotus päättyi vihdoinkin! Vastaan asettui viime kaudelta tuttu joukkue Limingasta. Ensimmäisen erän vapauttavan maalin laukoi komeasti Tytti Kääminen ajassa 13:25 Tiina Saarenpään syötöstä. Maali-ilottelua jatkoi jälleen Kirsi Huotarin syötöstä Liisa Pasanen. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 2-0.

Toinen erä oli varsin odottava ja jännittävä. Vastustaja hiipi erän lopussa kannoille maalin päähän ajassa 27:13, mutta Paula Korhonen näpäytti heti takaisin ajassa 28:13. Tästä suivaantuneena vastustaja tuli jälleen kannoille ajassa 29:01 ja toisen erän jälkeen lukeman Papakselle 3-2.

Erätauon jälkeen tuli kentälle eloa ja kukapa muukaan aloitti maalin teon kuin Liisa Pasanen ajassa 31:25 Jonna Juntusen syötöstä. Muutama minuutti myöhemmin Tiina Syväniemi tykitti viivalta komean vedon jälleen Juntusen syötöstä ajassa 34:55. Aikalisä ei Liminkaa hyödyttänyt, vaan Papas meni menojaan ja Kati Valtanen teki loppulukemaksi 6-2 ja syöttäjänä oli tällä kertaa Paula Korhonen. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Tiina Saarenpää.

Erno Mäkiniemen kommentit pelien jälkeen: Kentällisten peluuttamisessa käytetty yllättävä variaatio hieman sekoitti jokaisen pelaamista, joten siihen nähden molempien pelien statistiikat olivat hämmästyttävän hyvin meidän hyväksemme. Hyökkäyspäässä tilanteita luotiin tasaiseen tahtiin ja maalipaikat hyödynnettiin surutta. Puolustuksemme keskiöön vastustajat onnistuivat paikoitellen porautumaan turhankin helposti ja niiden reikien paikkaamiseen on jatkossa syytä kohdentaa resursseja.

Naisten II joukkue on sarjakärjessä hienosti Papas Akatemian naisten ollessa toisena!

 

08.07.2020Papas Naiset Edustus sekä Limingan Niittomiehet A/B tytöt pelaajayhteistyöhön
11.08.2017Lisenssikaupoille!
21.05.2017Papas tytöille pronssia kovatasoisessa turnauksessa
18.03.2018Kakkosnaiset nousee 2.divariin
03.12.2017Kakkosnaisten kotiturnaus kuulumisia
08.10.2017Naisten kakkosjoukkueen kuulumisia